Mode

Oorbellen

Oorbellen bohemian

Oorbellen zijn sieraden die erg veel mensen hebben. Zowel jongens als meisjes kunnen oorbellen dragen. Een oorbel wordt meestal geschoten, waardoor er een klein gaatje in je oor ontstaat waar je je oorbel in kunt doen. Veel mensen nemen aan beide kanten een oorbel, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere oorbellen te laten schieten. Er zijn super veel verschillende soorten oorbellen. Je kunt kiezen voor kleine knopjes, die niet super erg opvallen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lange hangers in je oren te dragen. Hiermee kun je goed een statement maken, maar het kan natuurlijk ook mooi zijn bij de kleren die je op dat moment draagt. De meeste mensen dragen vaak een kleur sieraden, dus silver of goud. Toch kun je deze kleuren ook gewoon door elkaar heen dragen. Dit kan een leuk en speels effect geven aan je uitstraling. Veel mensen dragen tegenwoordig ook boho oorbellen. Dit is een speciaal type oorbel met een lange hanger. Deze boho oorbellen zijn vaak een beetje in de indianen sfeer met leuke draadjes of figuurtjes eraan.

 

Verschillende soorten oorbellen

Er bestaan natuurlijk een heleboel verschillende soorten sieraden, maar ook een heleboel verschillende soorten oorbellen. Zo heb je lange en korte, kleine en grote en natuurlijk heel veel verschillende kleuren. Eigenlijk laat je altijd je oorbellen schieten bij een juwelier. Deze zet eerst een stipje op je oorlel om de oorbel goed symmetrisch te schieten. Je kunt dan ook zelf even kijken of je de plek van de oorbel goed vindt. Daarna kun je meestal ook zelf het knopje kiezen dat de juwelier gaat schieten bij je. Hierna zetten ze het door jou gekozen knopje in een soort klem die ze om je oorlel heenzetten. Dan schieten ze vrij eenvoudig de oorbel door je oor heen. Bij de meeste juweliers doen ze dit aan beide kanten tegelijk. Dan moet je ongeveer zes weken het geschoten oorbelletje inhouden. Je moet deze goed verzorgen en schoonmaken, om te voorkomen dat het gaatje gaat ontsteken. Dan mag je dus na ongeveer zes weken een nieuwe oorbel erin doen. Je kunt oorbellen natuurlijk in je oorlel laten schieten, maar op andere plekken in je oren kun je ook een gaatje nemen. Zo kun je een helix nemen, dit is een gaatje door het bovenste kraakbeen in je oor. Dit heet dus niet meer een oorbel, maar een piercing.

 

Geschiedenis van de oorbel

Veel mensen denken dat de oorbel echt iets is van de laatste jaren. Maar dit is niet helemaal waar. De trend van een oorbel nemen is de afgelopen jaren wel flink toegenomen, maar vroeger droegen mensen deze zeker ook al. Het was een teken van status voor de rijkere vrouwen, om te laten zien wat voor juwelen ze wel niet bezaten. Natuurlijk ging het schieten van een oorbel vroeger een stuk slechter dan dat het nu gaat, dus vroeger kreeg je dan ook veel sneller een ontstoken oorlel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *