Gezondheid

EMS fitness

ems training

EMS fitness is een populaire manier om sneller sterker te worden of af te vallen. Met EMS bereik je in 20 minuten tijd hetzelfde als drie uur reguliere fitness. Het voordeel van EMS is dus ook dat je minder lang hoeft te trainen. EMS training is geschikt voor iedereen van 18 jaar, ongeacht de ambitie van je doelen.

Wat is EMS fitness

Bij EMS fitness wordt reguliere fitness gecombineerd met een EMS apparaat. Dit apparaat is een elektrodenvest met elekrodenbanden. Het vest geen elektrisch pulsen aan je spieren. Doordat je spieren geprikkeld worden is een training veel intensiever. De bewegingen die je maakt worden actiever gemaakt. Normaal gebruik je 40% van je spiervezels tijdens een training, met een elektrodenvest kun je tot wel 90% van je spiervezels gebruiken. Je traint dus intensiever en meer optimaal. Daarom wordt EMS training ook voor topsport en revalidatie gebruikt. Je kunt in een kortere tijd fitter worden.

De doelen die mensen met EMS training hebben zijn dan ook heel verschillen. Zo kunnen mensen met hoge ambities EMS training doen. Als je gewoon fitter en sterker wilt worden, maar je hebt niet de tijd voor lange trainingen, of je wilt dit snel bereiken, dan is EMS ook heel geschikt. Doordat de training zo intensief is, kun je de training ook goed gebruiken om af te vallen.

EMS fitness lessen

Een EMS training is een hele specifieke training. Daarom hebben de instructeurs die de training geven ook speciale cursussen gevolgd om de training te mogen geven. De training is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. De trainer zal samen met jou doelen opstellen. Als de doelen helder zijn wordt een plan gemaakt. Afhankelijk van hoe vaak je wilt trainen worden dagen ingedeeld. Je kunt alleen met een trainer trainen maar ook in een kleine groep. Het fijne hiervan, is dat je gezamenlijk naar doelen toe kunt werken. Dit hoeft natuurlijk niet. Als je graag alleen met een trainer op je eigen tempo wilt trainen dan kan dit ook.

Na een aantal lessen zul je tussentijds gaan evalueren. Dit is wel zo fijn om te zien of je de tussendoelen die je gesteld hebt haalt. Als het je lukt om bij alle trainingen die gepland zijn, aanwezig te zien, zul  je verbazen hoe snel je deze doelen zult behalen. Het wordt dan ook leuker om naar je einddoel toe te werken. Immers, deze training zorgen voor snel resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *